Откриване

Solomon PassiНа 11 април се състоя официалното откриване на Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi”.

Дипломати, бизнесмени, инвеститори от италианската търговска камара в България, представители на Атлантическия клуб в България, светски личности, журналисти и любители на средиземноморското кухня уважиха откриването на новата Къща на италианските традиции – Trattoria “Il Maestro Gioseppe Verdi” в сърцето на столицата.

Официалният коктейл бе открит от собственика на заведението – господин Станислав Костов. На сцената се качи и председателят на Италианската търговска камара в България – Марко Монтеки. Той сподели, че оценява високо факта, че в Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi” всички ястия ще се приготвят с изцяло натурални подправки и 100% автентични италиански продукти със сертификати за най-високо качество и печат за гарантиран произход.

Gran Opening

Gran Opening

“Акцент на вечерта беше представянето на главния готвач на траторията – Джузепе Ломушо. Специалният гост Деян Славчев – Део с присъщото си чувство за хумор успя да провокира маестро Ломушо да издаде основната съставка на рецептите си, а именно любовта. Той сподели, че любовта е най-важната подправка не само за храната, а и в живота и именно тя го е довела в България.”

 

Фестивал на виното в Рим

Фестивалът на виното в Рим се състои от два дни на срещи, презентации и работилници, пръснати из целия град. Тази година той ще се проведе между 7 и 8 май. Фестивалът привлича както професионалисти, така и любители на великолепната напитка.