Posted on 11.02.2015
Обикновено за тази рецепта се използват спагети, но може да опитате с лингуине или пенетте. Тази рецепта е идеална, когато разполагате с малко време за готвене или просто искате да приготвите нещо различно от болонезе, арабиата или други популярни сосове. Сосът с маслини и каперси става за няколко минутки и повярвайте ми ще ви стане любим. Имате нужда от 170 гр паста, 20 каперси, 10 черни маслини, малка консерва нарязани домати, сол, магданоз и зехтин.
Запържете 20 каперси и едно чесънче, предварително измити и подсушени, в 3 лъжичи олио. Добавете доматите и оставете на среден огън за 10 минути. Накрая прибавете маслините, като едни могат да са нарязани, а други цели и поръсете с магданоз, сол и пипер. Изсипете готовия сос при пастата, разбъркайте и сте готови да сервирате вашата паста с маслини и каперси. Buon appetito!
Please fix the following errors and try again