Posted on 30.04.2015
Не един път сме говорили за брускетите. Названието им „Bruschetta” произлиза от глагола „bruscare”, който на римски диалект означава „пека върху жарава”. Обикновено я възпримаме като препечено хлебче с наредени отгоре резенчета домати, босилек и зехтин, но съществуват много, наистина много други варианти и днес сме решили да приготвим брускетка с гъби. Ето и необходимите продукти:
100г пресни манатарки
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
1 скилидка чесън
2 лъжици бяло вино
1 лъжица ситно нарязън пресен магданоз, сол, черен пипер
2 филийки хубав хляб
Загрейте зехтина и маслото и добавете чесънчето. Когато чесънът започне да се оцветява, извадете го и добавете измитите и нарязани гъби. Разбърквайте ги в продължение на 5 мин., добавете сол, черен пипер и другите подправки. Залейте с виното, усилете котлона и оставете виното да се изпари. Готово! Хлебчетата ги препичате на жарава, ако имате разбира се, но може и на скара, в тостер или във фурната. Нареждаме гъбите върху добре препечените хлебчета и брускетите са готови! Искра и Пламена вече са на опашка за да ги опитат! А вие?
Please fix the following errors and try again