Posted on 15.12.2015
Като всеки италианец, Ал Бано има специално отношение към храната и дори разкрива, че това е втората му най-голяма страст след музиката. Заради това легендарният изпълнител и неговата дуетна половинка Ромина Пауър са пожелали да опитат от най-добрите италиански специалитети в столицата, приготвени от маестро Марко Лукиари.
Маестро Лукиари ще изненада височайшите си гости със специално разработено за тях меню, което включва единствено автентични ястия от Южна Италия и по-специално – от родното място на Ал Бано, Челино Сан Марко.
Паста казаречe със скариди и артишок, фагри на фурна, зепола /вид еклер/ с крем пастичера.
Преди няколко месеца певецът издаде готварска книга с рецепти и ценни съвети за готвенето, научени от майка му и не пропуска възможност да се наслади на добрата традиционна кухня.
Във вторник вечерта, малко след пристигането си в България, легендарните изпълнители ще могат да се насладят на уникалното меню, включващо aнтипасти с прошуто, пикантен салам, буратина, сушени домати и артишок за предястие, последвани от паста казаречи със скариди и артишок и фагри на фурна, а за десерт: зепола с крем пастичера.
Ястията ще бъдат полети с вино от лозята на самия Ал Бано, който се нарежда сред най-добрите производители в света. По време на посещението на италианския дует в Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“, всички клиенти на заведението също ще могат да дегустират класните вина на певеца и по-специално – “Primitivo” и “Negroamaro” на Villa Carrisi.
През 2009 г. виното на Ал Бано печели отличие за най-добро в световен мащаб, а към днешна дата той произвежда 350 000 бутилки годишно. VIP-напитките предизвикват сериозен чуждестранен интерес и по-голямата част от тях са предназначени за износ.
Резервирайте маса на тел. 089 337 9767 за София и 088 266 0209 за Пловдив
Please fix the following errors and try again